24 March 2011

Minggu ke3 jadik bini orang

okeh.aku bukan nak buka butang baju then tayang dada kat sini (buka pekung didada).tapi serius baru ku tahu begini rupanya perangai suamiku yang tercinta.well, bukan ada apa-apa yang buruk pun. tapi macam aku pernah tulis dalam status fb sebelum ni yang berbunyi lebih kurang camni,

"Bila bercerita tentang keburukan sesorang yang kita tak sayang, kita akan gambarkan seolah-olah keburukan itu semacam sesuatu yang sangat hina.tapi, bila bercerita tentang keburukan orang yang kita sayang, kita ceritakan seolah-olah ia sesuatu yang comel"

betul tak?mesti betul punya lah.hehehe. so walau apapun baik buruk kurang lebih suami, semua boleh diterima dengan penuh kasih sayang.cewah.

dan yang pasti tanggungjawab dah double.dulu basuh baju untuk sorang, skang basuh baju double,triple. balik keja dah tak boleh baring-baring meliatkan diri.harus berusaha membuat kerja rumah.harus menyapu sampah setiap hari.

dulu kalau malas, tak makan pun tak apa. tapi sekarang walau suami tak cakap kata lapar, mesti sediakan juga makanan. buat apapun bukan untuk diri sendiri.tapi untuk orang yang akan sehidup semati dengan kita.penat memang penat, tapi rasa happy yang teramat.sebab rasa macam hidup dah separuh lengkap.kenapa aku cakap separuh lengkap?kenapa? lu pikirlah sendiri.hoih.

semoga aku menjadi isteri yang solehah dan taat. mak dan abah dah lepas anak perempuan yang terakhir.tapi aku rasa bond antara ank bongsu dan parents tu masih kuat. hmmm...apapun sekarang hidup aku dengan suami.kena patuh pada suami.


Rasulullah S.A.W pernah bersabda,

"Jika aku hendak menyuruh seseorang supaya sujud kepada seseorang tentulah aku perintahkan isteri supaya sujud kepada suaminya"

doakan aku cepat beroleh cahaya mata. ^_^. hehe.sebenarnya takmau berharap sangat la nak dalam masa terdekat.tapi tak boleh nak dielakkan.perasaan teringin tu sentiasa ada.semoga murah la rezeki. bila diri dah bersedia menjadi isteri 3minggu lepas, dah set dalam diri, mesti juga bersedia untuk jadi ibu. semoga Allah SWT kabulkan doa aku. AMIN.

1 comment:

airaniez wirdani said...

Semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat.Nak jd ibu dh ke?semoga dipermudahkan..amin~