04 October 2011

Musim buang bayi tiba kembali

yup.musim buang bayi dah kembali ye kawan-kawan. ni hasil dari new year dan valentine awal tahun haritu. kalau kira-kira, cukup la 8 or 9 bulan. so, lahirlah bayi-bayi tak berdosa hasil hubungan zina. lalu dicampakkan lah bayi-bayi ini dimerata-rata. bertambah kejam lagi, dibunuh bayi-bayi itu sebelum dibuang.

yang hairannya, tak kira la macamana dan kat mana pun dia buang mayat bayi tu, mesti terbongkar jugak. tu lah, Tuhan nak tunjuk. sedih betul tengok. bayi dah cukup sifat, baru nak tengok dunia.

yang paling latest, yang kes campak baby dari atas flat tu. subhanallah..apa la yang perempuan tu pikir masa campak. kalau sebelum dia campak tu baby tu masih hidup, masyaAllah. kerasnya hati dia.

ada sorang perempuan dalam facebook aku, asyik membela pompuan yang campakkan bayi tu. katanya, kenapa asyik nak salahkan ibu tu saja.ibu tu tertekan, panik, sebab tu dia campak.

tak faham aku. abis tu nak salahkan sapa lagi?? siapa yang mulakan? memang la si lelaki pun bersalah, tapi kalau yang si pompuan tak menyerah, tak kan jadi pulak kan?

kata perempuan dalam facebook tu lagi, mana nak tau kalau si ibu kejam tu tadi dirogol. aku rasa kebanyakan yang buang bayi ni bukan kena rogol pon. tapi lebih kepada MEMBIARKAN diri di 'rogol'. aku pun paham la jugak, orang lepas beranak ni emosi tak stabil. pikiran bercelaru,keliru. tapi takkan sampai tak ada perasaan langsung. bila dari mula dah silap, dah terlambat, macam ni la jadi.

kalau aku la, aku bawak ibu kejam (layak ka digelar ibu?) ni pegi kat bilik mayat, suruh dia tengok bayi yang dia buang tu 5,6jam. nak tengok macamana. kalau ikut sebelum-sebelum ni, pompuan yang kena tangkap sebab kes buang bayi, tengok muka slamber ja.buat muka macam tak bersalah ja pun. ntah berapa kali dia buang bayi tak tau la.

tunggu la lepas ni, mesti ada lagi kes buang bayi. macam tahun-tahun sebelum ni. macam dah jadi event tahunan pulak. walaupun bayi-bayi tu anak luar nikah, tapi yang bersalahnya ibu bapak dia. kalau tak mau sangat, bagi ja kat orang.kalau malu, tinggalkan ja kat tempat-tempat yang selamat dan pasti orang jumpa. jangan main campak ja.

kepada couple-couple kat luar sana, tolonglah. tolong jauhkan diri dari benda-benda tak elok. mula-mula ringan-ringan. lepas tu habis la. tak payah nak buktikan cinta la apa la. cinta kat Allah tak mau pulak nak buktikan.

kalau jalan tepi pantai depan Queensbay, merenyut-renyut ulat bulu dok menggatai. berpeluk, bercium, meraba-raba depan orang ramai. kalau bangsa lain tak pa.ni MELAYU ISLAM. tak tau malu langsung. boleh beza la pasangan yang dah kawin dengan yang couple.kalo yang couple mesti duduk berkepit-kepit.kalo boleh nak kongsi satu baju, satu seluar dalam. tapi kalo pasangan dah kawin, duduk mesti ada jarak sikit.

semoga Allah selamatkan la kita semua. takut bila hanya segelintir yang buat, Tuhan turun bala habis semua. semoga Allah pelihara kita semua. AMIN....

1 comment:

CrazyHorse ^^ said...

masyaALLAH...em, mmg x dinafikan skang ni makin menjadi-jadi. semua org mcm berlumba-lumba sapa yg paling byk buang baby, kan? semoga kita semua sentiasa diberikan petunjuk dan hidayahNYA...amin