14 November 2011

33 weeks, saya dah tak larat

minggu ni genap 33 minggu. tapi saya dah tak larat. batuk-batuk. cepat sangat letih. malam tadi boring tahap gaban sebab hubby keja.dok la sorang-sorang. terasa rajin sikit nak basuh baju-baju baby. rasa macam nak start packing dah. rasa macam nak terberanak awal ja.

penuh bergantungan baju-baju baby kat ampaian. mesti orang ingat aku dah beranak.hehehe. walaupun tak larat dan letih lepas balik kerja, aku still ironkan uniform hubby and masak nasik. kesian pulak tengok hubby terkial-kial iron baju sendiri sampai sejam padahal sepasang ja pun. kesian tengok hubby makan kat kedai yang pastinya tak berapa nak kena dengan selera dan banyak ajinamoto. senang hati bila ada suami yang tak memilih makan. satu lauk pun dh cukup untuk buat dia tambah nasik 2,3kali.

kerja kat office pun hampir siap. rasanya diorang tak kan bagi projek yang berat-berat dah kot sebab 27 disember aku dah start cuti. documentation semua aku dah siap molek-molek dah supaya kalau tiba-tiba aku cuti, orang lain boleh amik alih kerja dengan senang.

mak ada tuliskan doa kat kertas, suruh bawak pergi mana-mana, baca selalu. untuk mudahkan bersalin dan pelihara kandungan. kalo ikutkan macam awal pulak aku standby. tapi banyak sangat dengar cita orang terberanak awal nih. takut plak. tak apa lah prepare awal-awal kan.hehehe. kakak aku suruh standby sepasang baju baby dan pampers dalam handbeg. in case kalo sakit time aku kat luar,terus pergi hospital. tak sempat bawak beg bagai.

weekend haritu balik sg petani. syiok bangat.


dan dapat main dengan budak ini. sudah besar dan suka senyum-senyum. zara aisya.

1 comment:

Cik Jingga said...

comel si Zara ^^ nama pown sedap..