02 June 2015

Muzium 3D Pulau Pinang

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, akhirnya berjaya sampai jugak muzium 3D pulau pinang.padahal dok penang, tapi baru sampai.tak berkesempatan. asal weekend ja balik kampung.

So, bila dah ada masa, terus bawak anak-anak mai.Aufa kemain seronok. Abahnya lagi seronok sebab memang kaki tangkap gambar (tapi bukan selfie..hoho).

Boleh tahan jugak tiket. Ada dua pintu. Satu pintu muzium 3D tiket masuk RM28 dewasa. kanak-kanak under 3 tak payah kot kalo tak silap la. Yang RM28 ni macam-macam jugak ada. dari wall painting, moden 3D dan lain-lain lagi.banyak jugak.3 tingkat kot.

Lagi satu pintu muzium RM15 dewasa. Kat sini mostly art dia macam heritage sikit la. ok la jugak.aku pi pun dah petang, orang tak ramai sangat.so tak segan sangat la nak bergambar kan.hehehe.

So, jom nak belanja gambar sket. kot-kot ada yang teringin nak pi. tapi kalo tak suka tangkap gambar tak payah buang duit pi lah.nanti bosan.hihi







































fuh.kalo bulih satu kamera nak upload.hahaha.

Oleh sebab orang tak ramai or hampir tak dak kot time tu.so layanan lebih sikit la dari staff kat situ kan. Tapi time petang kami pi tu, stall jual air dan jajan dah tutup. lapaq air nak mampos kot.

So kepada sapa-sapa yang nak pi tu, bawak la air mineral sebotol dua penghilang dahaga.kot penat bergambar. amni dha nak last-last tu tewas la tidoq.jenuh mengusung.

jangan lupa bawak power bank sama.mihmih

more info on MadeInPenang


Ok. Bye!

2 comments:

~~Masha~~ said...

Woww..nice..tp kn..mesti penat dok gheja bergambaq ja na..tp syiok kn..

Husna Za said...

haha..maunya tak penat..dengan usung anak lagi.yang aufa plak lari sana sini jenuh jugak nak kejar.husna x suka pun amik2 gambar ni,tp husband suka sangat.so layan jelah..hehe..mmg best la kalo bawak ank2.