23 July 2015

Selamat Belated Hari Raya, Kah!

Assalamulaikum..


Dah seminggu raya.cepat masa berlalu.dah masuk keja.itu yang paling stress sekali.bila la nak boleh jadi suri rumah sepenuh masa ntah.tiba-tiba rindu bulan puasa.seronok.lagi seronok dari raya rasanya.hehehe. Semoga Allah panjangkan umur untuk ramadhan tahun depan.Amin..

Tahun ni tak pi tangkap gambar family kat kedai pun.Tak sempat. Husband hari isnin dah keja. aku hari ni (khamis) baru start keja tapi dia plak cuti. nampak tak permainan disitu. hehe.Aku cuti sebulan tak pi mana pun takpa asalkan dapat dok umah mak. 

sepatutnya this year turn raya Sg. Petani. Kalau cuti raya panjang, kami selalu divide la.let say, 4 hari raya SP, 4 hari raya Perlis. Tapi tahun ni cuti sat ja, tapi kena balik raya perlis jugak.tak tau la pasaipa. Raya pertama ja kat SP, raya kedua dan ketiga Perlis. Tahun depan raya Perlis lagi. Raya haji nanti rasanya kena raya Perlis jugak kot. Teringat abah pernah cakap, anak perempuan..sekali kita serah bagi kahwin, kita serah segala-galanya, kena tahan sabar la kalau anak-anak perempuan tak balik umah mak abah. kalau rasa tak adil sekalipun, kena sabar juga.

ya.memang aku sabar pun...sob...sob...walau macamana kita cuba sayang dan kasih mak dan bapak mertua, tetap la tak setanding sayang mak abah di kampung. Dah 4 tahun kahwin pun still rasa macam tak boleh adapt sepenuhnya. tahniah la pada mengkome yang rapat dengan parents in law boleh gurau-gurau bertepuk tampar bagai.hehe

Weekend ni baru nak sambung beraya rumah saudara-mara. Tak tau la sedara mara mana. 

Malas nak tulis panjang. Mood cuti tak hilang lagi. Buat keja mengadap PC nampak kuih muih rendang ayam menari-menari di skrin.tak sanggup nak dengar lagu raya.kahkah.

Well, 

SELAMAT HARI RAYA

Maaf Zahir Batin...


raya sebulan so boleh wish lagi kan.heee...


Asalnya tema kaler kelabu.tapi terbabas tukar kaler royal blue.tapi baju aufa dan amni tak blue sangat la.ada bunga-bunga turquoise sket.dengan hujung tangan dan baju tu suruh tukang jahit letak cotton lace. 

tahun depan semua dah agree nak sama kaler tema satu family sekali dengan mak abah kakak abang semua. tak tau lah kaler apa.

Bye!

2 comments:

~~Masha~~ said...

Selamat Hari Raya to Husna n family..Salam 0-0..bila la nk dapat beraya sama..asyik xde can nk blik sp je time raya.."anak perempuan..sekali kita serah bagi kahwin, kita serah segala-galanya"..memang betul..xpe..kami ok je..

Husna Za said...

Husband masha org perak jgk ka? hehehe..nak raya sama mmg x la kan.hehe..kita kena buat reunion 'form 4 baru' nih.hahaha.kalo ramai sgt aku segan plak.kih.