20 December 2012

Collecting recipes for my Aufa

Banyak resepi makanan baby yang kita boleh dapat kat internet.yang mana resepi yang aku rasa aku mampu buat, aku salin masuk buku khazanah aku yakni buku resepi.hehehe.dulu resepi apa-apa aku salin atas sticky notes dan lekat kat peti ais.penuh la depan pintu peti ais dengan resepi-resepi.lama-lama notes tu jatuh, sapu sampah,masuk bakul sampah dan tamat.akibat malas salin masuk buku camtu lah kan.

aku ni bukan pandai masak.so kena selalu la refer buku resepi.so untuk menu aufa, aku salin resepi masuk buku khas.kadang-kadang terlupa bawak buku dan jumpa resepi menarik, aku salin masuk kertas, balik rumah tampal.ada yang tak sempat tambal so berselerak la kat umah.so ingat nak compile semua resepi ni, print out jadikan buku.senang sket aku nak refer.anak bukan sorang ni ja kan.lepas ni ada lagi.boleh refer lagi.sangat la menguntungkan.mana tau nanti boleh pasarkan kecil-kecilan kan.hahaha.mata duitan.


ni buku resepi yang ada sekarang.doa tidur lekat atas buku resepi.motif?tidak diketahui.
kat umah ada satu lagi buku resepi orang dewasa.dah lama tak update.kebanyakan resepi aku amik dari mak aku ja.kadang-kadang refer internet.kalo resepi mak ni kadang ada petua untuk bagi sedap lagi masakan tu.hehehe.

tapi, kalau buku resepi 18juta muka surat pon,kalau malas nak masak tak ado gunonyo...but at least tau la jugak masak sikit-sikit kan.nak ikat tali perut,tali pusat suami.nak salurkan kasih sayang dari air tangan ni ke anak.tak gitu?

*feeling2 ibu mithali sat, nak recover dari kecik hati tak dapat buat goody bag*

3 comments:

Kakzakie said...

Kakak dulu buat macam ini tapi sekaran dah malas, bila nak tengok resepi terus google aje...

Husna Za said...

Saya ni senang lupa sket.kalo tiap kali nk buat nk google jenuh jgk tu.hehehe.

Husna Za said...
This comment has been removed by the author.