02 June 2014

How to Remove Permenant Marker From Everything!

Not everything sangat la. tapi tips yang berguna jugak.
Especially yang untuk dinding tu.
Cantik betul dinding rumah aku lately.
Ada marker pen, ada crayon. dah la lukis sembunyi-sembunyi.
bila orang panggil, 

"Aufa, buat apa tu sorang-sorang dalam bilik.."
"Shat na..shat..shat (sat na..sat..sat)"

padahal dok buat art kat dinding.
nasib baik la rumah sewa. kalau rumah sendiri, meroyan jugak la aku.

tu tak tengok dekat kabinet tv lagi macamana rupa. nasib baik la kabinet tv tu yang husband punya zaman dia bujang-bujang. saja tak mau beli lain sebab duduk umah sewa malas nak melawa sangat.


lagi satu macamana nak hilangkan warna yang turun dari baju lain dan terkena baju yang lain.hehehe.kalau letak clorox, habis satu baju tak dak color plak kang. try pakai vanish, tak jadi pun.

tambahan :

Hilangkan DARAH pada BAJU - Rendam air garam
Hilangkan KARAT pada BAJU - Gosok limau nipis + rendam air garam

Ok. tak larat dah. lagi 4 hari nak cuti. lagi 2 minggu nak due. 

Bye.

1 comment:

siti natrah said...

oh ya ka...selamat berpantang..semoga cukup yer 100 hari..huhuhu