12 August 2011

Addicted to Chinese drama

lepas balik kerja terus terkejar-kejar pergi bazar beli makanan untuk berbuka dan sahur.kemudian rushing balik rumah untuk menonton drama cina dalam slot Golden Phoenix kat TV2 jam 6 petang bertajuk Hui Jia De You Huo atau dalam melayunya 'Kepulangan'. aku tengok dari first episod so agak menghayati jugak la kan. cuma semalam ja termiss sebab hubby sibuk nak berjalan-jalan kat giant la apa la.bagi aku memang best la cita ni. actually cita ni remake dari cita drama popular korea, 'Temptation of a Wife'.


cari sinopsis tak jumpa pun, so aku story sendiri la na.

drama ni mengisahkan tentang 2 orang sahabat baik yang dibesarkan bersama. then bila dah dewasa, seorang dari mereka, Ping Ru berkahwin dengan seorang lelaki. tapi Ping Ru tak tau yang suami dia dulu ada fair dengan kawan baik dia, Ai Li. lepas diorang kawin, Ai Li melanjutkan pelajaran ke Perancis. konflik bermula bila Ai Li balik dari study.dia mula memporak perandakan rumahtangga Ping Ru dalam usahanya merampas balik suami Ping Ru.

begitulah...hehehe..tapi serius jahat gila Ai Li ni. yang si Ping Ru tu pulak naive, baik sangat sampai selalu ditindas.normal la kan drama cenggitu. bila tengok mesti rasa macam nak lempang ja pelakon dia sebab lembab sangat bertindak. sampai orang rampas suami kat depan mata boleh dok pendam tak mau bagitau sesiapa. hoish. tak sabar nak tengok kebangkitan Ping Ru balas dendam kat Ai Li dan suami dia.

so ini lah drama yang aku suka tengok skang.hubby dok cakap, "tengok la drama cina, nanti baby mata sepet baru tau".eh..sepet pun takpa.i loike! hehehe.

mesti ada nak cakap, apa kelas la nengok drama kat TV2.isk..isk..rumah aku cuma ada TV2 ja..huwaaa....channel len tak dapat.kena pasang astro.astro baru ja pegi register 2,3 hari lepas.isk..isk..

tapi nasib baik la aku bukan kaki tengok tv. so aku pun tak merungut pun la kat hubby suh buh astro la apa la. tak kisah pun. hubby yang nak buh astro.sebab...nak tengok BOLA...

8 comments:

Nurul Ain said...

waaa addicted jugak ke kat drama ni?? same ler kiter. tiap2 hari tak boleh miss wpun skit hati gile2 tgk husband die. Tapi jalan cerite die sedap. hehehe

Husna said...

haah..hahaha..mmg sedap jln cita dia..sambil tengok dok tahan mulut ni geram..bila iklan ja dok tengok jam.takmo abis.

MrS MiEy said...

D0k cari sin0psis cite ni. .tjumpa La pLak bL0g ni. .byak jgk yg minat cite ni rupanya haha

Raf Zelfi said...

.. cter ni mcm ade ala2 cter marimar lak .. marimar yg naif menjadi orang yg berpengaruh an tuk mmbalas dndam .. mcm ping ruu gak dr naif dy msti akan jd org yg lbih dipandang tinggi sbb nak blas dndam kt ex husband dy ngn kakak bsuk dy tu ..

Zaza Zafran said...

best cite ni..geram tgk ai li tu

qamar_muneera said...

saya pun suka cerita ni...^_^

nawal said...

memang susah nak cari cerita ni dalam youtube ke, mane2 jela...memang best cite ni...

Nawal Bt. Othman said...

cite ni memang best ....!!!! waaaa!!! huhuhu!!!