18 August 2011

Berkenannya tengok baju raya kat Jusco..isk..isk..

Hari tu pergi Jusco Perda, pastu pergi pulak Jusco Queensbay. berkenan betul la dengan baju raya dia tahun ni. saiz pun memang saiz aku. tapi masalahnya sekarang saiz aku dah lebih sikit dari dulu. kalau beli pun bukan bleh pakai raya ni. perut ni nak sumbat celah mana. mana muat.isk..isk..sedih betul ah. serius berkenan. baju kebaya dia comel-comel sangat. kalau beli pakai lepas beranak boleh la kot. tapi buang karan ja beli sekarang pastu simpan sampai lepas beranak. sebab tak tau lagi lepas beranak saiz aku camna kan.

weekend lepas jalan-jalan kat mydin. saja belek-belek baju raya mydin. boleh tahan cun kalau pandai pilih. ended up terbeli sepasang baju kurung moden. muat la nak pakai time sekarang dan time lepas beranak. boleh la kan. so setakat ni baju raya cuma 2 pasang. jubah dan baju kurung mydin. hehehe. aku murah-murah ni tak kisah sangat. asal selesa. lagipun aku memang jarang pakai baju kurung.

jeles pulak tengok orang shopping baju raya, tudung raya. borong sakan. aku tak bleh la nak lebih-lebih sangat tahun ni. banyak kena save ni. lagipun pagi raya pertama hubby baru habis shift. aku balik kampung dulu. tak bleh la nak pergi semayang sama-sama.

tapi tak pa, tahun depan beraya bertiga. lagi best. yuhuuu...bleh shopping baju raya untuk baby. rasa lebih bermakna ada orang baru.hehehe..

ha, jangan lupa pegi bank tukar duit. dah list down dah anak sedara semua. mau beratus-ratus jugak kena tukar duit nih. better pegi tukar awal. nanti tak sempat. sampul free sikit je dapat tahun ni. kena beli jugak la nampaknya.

bonus raya? harem ler company aku nak bagi..semua cha ya nun alif.gaji pun masuk sehari dua sebelum raya.kejam!!!


2 comments:

Liyana Aziz said...

uhukk... baru nak balik penang esok jenguk tok dengan tok wan...

tahun ni beraya berdua tahun depan bertiga... bestnyaaa! ehehehhehe

Husna said...

kampung kat penang kah?d mana?hehehe..

haah..tahun ini berdua,thn depan bertiga..super syiok la.paling xcited time soping2 la.ngehehe..