26 April 2011

Misi memenuhkan rumah, yeayy!

semalam balik kerja terus menuju ke georgetown.

misi utama : mencari kabinet dapur gas berharga RM115.

yes.macam tak percaya leh dapat murah cenggitu.so terus pergi cari kedai tu.gila susah.tapi lastly jumpa jugak.kedai memang kecik gila ah.sarat.cam tin sardin.masuk-masuk terus tanya kabinet dapur.ya.memang betoi ia berharga RM115.tengok kabinet
dapur yang tinggi yang banyak compartment tu, RM 190 saja ye.aku berkenan dah.tapi malangnya rumah i rumah flat sajer..mana muat.aiseh..


harga murah, kualiti pun standard harga la kan.memang niat nak cari yang murah-murah (padahal kedekut..).lagipun dok rumah sewa ja. kang beli mahal-mahal, nak pindah nanti hancur la perabot-perabot. tengok punya tengok, dalam setengah jam.dari niat nak beli satu barang, terbeli 4 barang.woott..wootttt...

1. Kabinet dapur gas - RM1152
2. Meja makan - RM380
3. Set bilik tidur - RM500
4. Coffee Table - RM85 (!!!!)


dalam sekelip mata, lagi 2 hari rumah aku yang kosong tu akan penuh.wahhh...gembiranya saya sebab rumah saya dah macam RUMAH.hehehehe.tapi macam kecik hati tak dapat nak amik kabinet dapur yang tinggi tu.boleh jugak simpan pinggan mangkuk.haish..tahan-tahan.

lepas membeli tahap gaban disitu, aku dan enchek suami menuju pula ke Westcort. cadang nak ushar sofa L-shape yang murahan la. i kan kedekut taik idung masin. pergi westcort nampak set bilik tidur macam yang kitaorang amik kat kedai perabot tadi tu. RM690 okeh. beza dekat RM200 oOoOo....

coffee table mahal gak kat westcort.aku ingat westcort tu dah murah dah. then jumpa sofa L-shape paling koman.tak banyak pilihan.banyak pulak corak.tapi nasib sarung dia boleh tanggalkan.nanti nak pergi tempah buat sarung warna plain.bagi match dengan tirai purple i.muahahaha.gelak setan.

lupa nak cerita, last 2 weeks pergi beli kain buat tirai.nak jahit sendiri.jimat.bukan susah mana pun.cuma mencabarnya nak mengukur dan menggunting ja. dah 10x aku dok ukur tingkap tu. pening kepala. aku pilih warna purple.tak tau kenapa lately asyik purple..purple..purple.

so, lusa nak pergi cari tikar getah sebelum diorang hantar perabot. harap another 2 weeks rumah i dah lengkap. kemudian dapatlah i fokus melayan suami.harharharhar. =p


** sapa-sapa yang duduk area penang, pergi la ushar-ushar kedai perabot murah tu kat Jalan Perak, Georgetown. kedai warna oren dan hijau.nama SWEET HOME. kecik ja kedai tu.sebelah kanan.kedai sebelah bengkel motor.

3 comments:

~~Masharul~~ said...

Ni paling best..shopping beli brg/perabot rmh..kte ni, walaupun xkawen lg..dh start bli brg rumah da cket2..best kn.:-)..insyaAllah, kalo de rezeki dpt la beli rumah nnti..

Puan Jiha said...

Salam kenal....

sep sikit...jiha pon beli kat kedai tu....bile search...murah betul stove cabinet die kan....beza beratus2 dgn kedai lain....

http://jihapimpom.blogspot.com

Anonymous said...

Tak jumpa kedai tu...td p cari....