13 January 2011

Antara Holga, Diana dan Fisheye

woott..woottt..dari tahun lepas lagi aku dok berkenan si Holga ni.tapi hasrat tak kesampaian lagi.dok teringin dari kejauhan saja.tiba-tiba hari ni terpandang pulak pada satu link yang aku simpan,buka je terus nampak HOLGA.aduh..jatuh hati lagi.aduh..aduh..

kali ni perasaan nak beli tu macam lagi membuak-buak.tapi masih pikir-pikir.nak beli ke tak?

This is si Holga 135

Design dia macam klasik kan?tapi tengok gambar yang terhasil pasti akan tertawan.aduh..tengok ni


macam professional jerkk..suka.suka.suka.i loikeee!
Yang ni pun berkenan jugak.This is Diana Mini

 

Gambar dia pun cun jugak.tengok.

tak perlu edit-edit dah.capture dan nah! cun weyh...

Yang ni design memang cun + comel.kan?tapi pattern gambar dia i tak berkenan sangat.fish eye.This is Fisheye No. 2.
dan this is gambar yang terhasil.


tapi aku rasa lense fisheye yang kat atas tu boleh cabut.kalau tak silap la.sebab aku tak suka gambar dia cam bulat-bulat macam tu.nak gambar normal je.tapi design dia memang cun.modern sikit la dari Holga 135 dan Diana Mini tu.macamana pun aku suka semua! rasa macam nak beli semua. kamera-kamera ni ada aksesori dia.kena tambah duit la kalau nak dengan aksesori dia.contohnya macam KOLA color filters, Holga Wide-angle lens dan lain-lain lagi.harga pun mampu beli.kalau rasa nak tangkap gambar dan nampak macam pro,beli la.hehehe.

all pictures credited to this website ----> The Click Shop
nak tengok design-design lain yang comel-comel,sila lawat website ni jugak ye.

2 comments:

Liyana Aziz said...

lomografi! yana baru nak carik2 tentang camera cenggini... lame kan?? hehehheheheh

Husna said...

hasrat x kesampaian lgi pun yana.bila nak beli ja ada je halangan.dok terpendam cmtu jer...sedih btol.